Zildjian

518 produkter

Alle varemerker

388 år & 14 generasjoner

Zildjian er armensk og betyr "Cymbalmakeren". Navnet ble på 1600-tallet gitt til alkymisten Avedis fra Konstantinopel. Under et av sine mange forsøk på å fremstille gull på kunstig vis hadde han blandet sammen en legering av kobber, tinn og sølv. Noe gull fikk han aldri frem, men Avedis oppdaget at legeringen hadde fantastiske lydegenskaper. Han bestemte seg for å sadle om og begynte å lage cymbaler.

Avedis hadde betydelig større fremgang med sin nye virksomhet enn med alkymien. Hans cymbaler ble spredt langt utenfor Konstantinopel og formelen for den unike kobber-, tinn- og sølvlegeringen lot han gå i arv til sine barn som beholdt virksomheten innen familien.

300 år senere het familiens overhode igjen Avedis (Avedis den førstes sønnesønnesønnesønnesønnesønnesønnesønnesønnesønn). Denne Avedis emigrerte i 1908 til USA. Da han tok over familieforetaket besluttet han å flytte cymbalproduksjonen til det nye landet, nærmere bestemt til Boston. Avedis ble kjent med de fleste av datidens berømte trommeslagere. Spesielt god venn ble han med Gene Krupa som bidro med flere idéer som har vært helt avgjørende for alt moderne trommespill. Blant annet markerte Gene takten med sine cymbaler istedet for med skarptrommen, hvilket var det vanlige frem til da.

Gjennom sitt samarbeid med alle disse trommisene kom Zildjian til å utvikle en mengde cymbaltyper som vi i dag tar for gitt. Ride-, crash-, hihat- og splash-cymbaler - alt sammen er fra begynnelsen oppfunnet og navngitt av Avedis.

Zildjian har fortsatt å utvikle nye cymbaltyper, produksjonsmetoder og materialer. I sitt arbeid tar de hele tiden imot hjelp av profesjonelle trommiser og perkusjonister. Årsaken til Zildjians stilling som verdensledende cymbalmakere er og forblir den gamle Avedis metallegeringen og en håndverkskunnskap som strekker seg over fire århundre.

Varemerkefamilier fra Zildjian

Alle produkter fra Zildjian