Stanton

4 produkter

Alle varemerker

1950-tallet var en tid preget av omveltninger, ikke minst innen musikk- og plateindustrien som opplevde en eksplosjonsartet vekst. En ny generasjon artister med Elvis Presley i spissen solgte enorme opplag av hver nye plate, noe som stilte nye krav til materialer og teknikk. De gamle "stenkakene" forsvant og ble erstattet av singel- og LP-plater av vinyl. Vinylplatene var lettere, mer holdbare og de låt bedre enn forgjengerne. Og de kunne brukes til stereoinnspillinger.

Stanton Magnetics, som har lagd stifter og pickuper siden 40-tallet, sto for flere viktige tekniske landevinninger for det nye plateformatet. 1954 lanserte de den første stiften som enkelt kunne byttes ut av platespillereieren selv. Fire år senere presenterte de verdens første stereopickup, uten tvil en av HiFi-bransjens mest sentrale oppfinnelser.

Stanton etablert seg tidlig innen DJ-bransjen og ligger i dag langt fremme når det gjelder utviklingen av miksere, vinylspillere og CD-spillere. Foretaket har bred erfaring med å blande tradisjonell finmekanisk audioteknikk med hypermoderne digitalteknologi. Et utmerket eksempel er Final Scratch som gjør det mulig å spille av lydfilene i din datamaskin ved hjelp to platespillere og en discomikser. Flere produkter er direkte resultat av Stantons samarbeid med noen av verdens mest veletablerte DJ's og scratch-artister, bl.a. DJ Scratch (tre ganger DMC World Champion), Armand van Helden og Grammy-vinneren DJ Roger Sanchez.

Stantons hovedvirksomhet ligger fremdeles innen DJ- og HiFi-området. Foretakets kunnskap om avansert kompakt lydutstyr har imidlertid ført til at de i over tyve år også har lagd forskjellige elektroniske komponenter for kommunikasjonsbransjen og for medisinsk bruk.

Alle produkter fra Stanton