Hopp til innholdet

Walden

Historien om Walden Guitars minner litt om historien om David mot Goliath, den lille oppkomlingen som uten nåde ufordrer de store gigantene. Dette er nettopp hva Walden Guitars har lykkes med. Alt startet med en ung mann ved navn Jonathan Lee som flyttet til USA for å utdanne seg til gitarbygger. Etter utdannelsen fortsatte Jonathan innen sitt nye virke og fikk raskt et navn i gitarverdenen. Etter noen år tok han sine kunnskaper med seg og lanserte et nytt gitarmerke, nemlig Walden Guitars. Walden Guitars startet i det små men vokste raskt og man tonet flagg ved å stille ut ved siden av de store merkene på mange av de internasjonale messene. Walden Guitars er i dag en høyt respektert internasjonal aktør som viser at det går an å produsere instrumenter av meget bra kvalitet uten en prislapp som avskekker.

Navnet Concorda har mange betydninger; blant annet det romerske motstykket til den greske gudinnen Harmonia – gudinnen av enighet og harmoni.

Den største forskjellen mellom gitarene i Concorda-serien og Waldens øvrige utvalg er at Concorda-gitarene har lakk av polyester/polyurethane. Denne type lakk passer veldig bra til gitarer fordi den er meget solid og slitesterk. Dette innebærer at man kan lakkere veldig tynt hvilket påvirker lyden minimalt.

Alle Walden Concorda har heltre lokk og rosett av lønn og mahogni. Luksusmodellen CG2010, som er av heltre er en drøm å spille på, ikke minst å lytte til.

Alle Walden stålstrengsgitarer har Dovetail halsinnfestning tilpasset for hånd og lokk med skålformede X-ribber. Stol i Indian Rosewood med kompensert stolsadel. Hals i Nato-mahogni med Ivory Indian Rosewood gripebrett, posisjonsinnlegg i ekte sneglehus og "V"-formet halsprofil.

Produktet er lagt i handlevognen