Hopp til innholdet

Music Man

Tom Walker startet Music Man midt på 70-tallet etter å ha solgt sin forrige virksomhet til det amerikanske underholdningsimperiet CBS. Dessverre gikk det ganske tregt og firmaet var i 1984 nær ved å gå konkurs, og Music Man ble deretter lagt ut for salg.

Ernie Ball og hans sønn Sterling hadde siden begynnelsen av 70-tallet erobret verden med Ernie Ball Strings, man kjente at markedet da var modent for USA-bygde kvalitetsinstrumenter og i og med Music Mans gode rykte kombinert med den prekære situasjon så man sin sjanse og bestemte seg for kjøp omgående. Sterling Ball hadde i årene som reisende selger skaffet seg et enormt nettverk med forhandlere og artister og Music Man begynte å vokse som et snøskred. Med en blanding av moderne teknikk og gammeldags håndtverk har artister som John Petrucci, Tony Levin, Robert Trujillo, John Deacon, Tim Commerford og Vinnie Moore alle solgt seg til Music Man-familien. Blir du neste medlem?

Music Man Bongo er bassen for deg som vll ha et musikalsk verktøy som definitivt får deg til å stikke deg ut. Bongo er designet sammen med BMWs prisbelønte designteam i Los Angeles og kikker du nøye etter ser du slektskapet. Kroppen er i lind, halsen har 24 bånd og er av lønn med gripebrett i rosewood. Kan fåes med enten en humbucker eller doble humbuckere. Inklusive case.

Axis ble opprinnelig designet i 1990 for Eddie Van Halen og lever enda i dag opp til de høyt stilte krav en ekte monster-shredder trenger. Kroppen er i lind med mønstret topp i matchet lønn. Hals og gripebrett (22 bånd, 25½") er også i lønn. Gitaren har et par typiske særpreg. Eksempelvis er halsen assymetrisk, begge DiMarzio-pickupene er skrudd direkte i treverket og ikke montert med et tradisjonelt fjæroppheng. Dette resulterer i en svært fet sustain og hurtig attack. Schallermekanikk, vibarm av Floyd Rose-type, volumkontroll og 3-veis bryter. Inklusiv case.

Familien Ball er et av de siste familieforetakene som fortsatt produserer sine instrumenter i USA. Ball Family Reserve er en serie eksklusive instrumenter som må ses på som en hyllest til superb gitarmakeri der man bruker de aller fineste tresortene og finisher som er mulig å oppdrive.

Med sin Classic Collection tar Music Man oss tilbake til et tiår da man danset barfot på festival og lyttet til utsvevende progrock. Disse bassene har kropp i ask, halsen er av flammelønn lakkert i en vakker "vintage-tinted" gul farge og kommer med gripebrett enten i lønn eller rosewood. Hodet prydes av den klassiske Music Man-logoen. Stolen er en klassisk Stingray-stol men med justerbare string mutes. Alle basser i Classic Collection kommer i flere klassiske farger som Coral Red, Powder Blue og Classic White.

En noe mindre kropp enn Stingray og en smalere 22-bånds hals gjør Music Man Sterling til en riktig "player". Den ble introdusert i 1993 og ble samme år nominert til årets mest innovative bass av et verdensledende bransjeblad. Det umiskjennelige Music Man-soundet går i arv også i denne bassen; tungt bassdriv eller snertne funklyder er ingen sak for denne skjønnheten. Også Sterling finnes nå med tre forskjellige pickupkonfigurasjoner; én eller to humbuckere eller humbucker/singlecoil og en aktiv 3-bånds EQ gir deg nøyaktig de lydene som kreves av en high-end bass. Den finnes også med innebygd piezo pickupsystem med separat utgang. Inklusiv koffert.

I alle år John Petrucci har samarbeidet med Music Man har hans signaturgitar gjennomgått små, gradvise endringer men med Majesty tar Petrucci sammen med Music Man et enormt steg inn i framtiden.

Silhouette Special er et allsidig instrument som gjennomsyres av kvalitet og spillekomfort. En kropp av or og en 22-bånds hals i lønn gir et lett og velbalansert instrument. Pickupene er customlagd fra DiMarzio og alle gitarer kommer med Music Mans aktive patenterte "Silent Circuit"-system som eliminerer brum uten å påvirke den fantastiske grunnlyden.

The latest evolution of Steve Lukather’s signature guitar features an alder body with a figured roasted maple neck and rosewood fingerboard. The HH model is outfitted with newly designed custom Ernie Ball Music Man high-output humbucking pickups and the HSS model is equipped with the same, new bridge humbucker and also sports Ernie Ball Music Man’s renowned Cutlass single-coil pickups, providing players with amazing tonal versatility. Both pickup configurations are furnished with a 5-way switch and a 12dB boost push/push volume knob. The LIII comes standard with a super smooth floating Music Man vintage tremolo system.

Steve Morse har vært en toneangivende gitarhelt siden midten av 80-tallet og har inspirert tusenvis av gitarister med sitt fantastiske spill. Han slo igjennom med Dixie Dregs og har siden 1994 vært gitarist i det ikke helt ukjente bandet Deep Purple. Hans første signaturmodell fra Music Man så dagens lys allerede i 1987 og har siden vært hans ”weapon of choice”. I dag fins to modeller, dels den gamle troe tjeneren samt den nyere Y2D-modellen. Begge modellene har kropp i poppel og lønnehals med gripebrett i rosewood. Y2D-modellen har dessuten en vakker lønnetopp med gjennomsiktig plekterbrett. Steve Morse er kjent for sin spesielle ”in between”-lyd og begge modellene har en unik mikk-konfigurasjon. Standard-modellen har en HSSH-konfigurasjon og Y2D-modellen har en variant på HSH. Begge modellene er ekstremt allsidige og leverer en bred lydpallett med mange unike lyder.

Om roasted maple er din greie så har du landet helt rett. JP15 har kropp i mahogni med en topp i roasted maple, toppen har en satin-finish og er beiset i en kul farge kalt Sahara Burst. Som om ikke dette var nok så er også både halsen og gripebrettet av roasted maple. JP15 er dessuten den første Petrucci-modellen med gripebrett i lønn. Som vanlig hos Music Man så er ikke halsen lakkert, men vokset og oljet. Dette, sammen med rustfrie bånd i stål, gir en uovertruffen spillefølelse og komfort. JP15 kommer med 2 stk DiMarzio Illuminators, piezo, samt 20db boost. Fins som både 6- og 7-strengs og du kan også velge om du vil ha Flame eller Quilt Maple top.

Albert Lee har inspirert en hel generasjon av Nashville-pickers med sine lynraske fingre, og hans egendesignede Music Man har siden 1993 vært hans "weapon of choice". Hans signaturgitar fins i to ulike versjoner; den klassiske modellen med tre singlecoil-mikker samt den nyere modellen med to humbuckere.

St. Vincent (eller Annie Clarke som hun egentlig heter) er en begavet og allsidig multi-instrumentalist som på tross av sine unge år har rukket å gjøre en hel del. Hun har en unik stil som gjennomsyrer alt hun gjør, ikke minst hennes retroduftende signaturgitar. Kroppen er av afrikansk mahogni og den futuristiske formen er designet av henne selv sammen med Music Mans designteam. Hals og gripebrett er i rosewood og er på typisk Music Man-vis vokset og oljet for beste spillefølelse. Mikkene er tre custom-lagde mini-humbuckere som styres med en 5-veis switch. Gitaren kommer i sort eller St. Vincent Blue.

Music Man Modern Classics er en hyllest til vintage-inspirerte originaltegninger. Elektronikken og all hardware er oppdatert for å møte den moderne gitaristens behov. Kroppene er av lette og resonante tresorter; Stingray-gitaren har en kropp i mahogni mens Cutlass har en kropp i or. Halsene er av lønn og fins med gripebrett både i rosewood og lønn. Kroppen er lakkert med en tynn, men hard, polyesterlakk mens halsen har en vintage-tintet satin-finish.

James Valentine er kanskje ikke så familiær på våre breddegrader, mest kjent er han for å spille gitar i bandet Maroon 5. James er en ekstremt begavet gitarist og låtskriver og hans nye signaturgitar fra Ernie Ball Music Man er en skikkelig frekk modell som er kraftig inspirert av den klassisk T-stylegitaren. Slab body i ask, hals og gripebrett i roasted maple, bånd i rustfritt stål... Listen kan gjøres lang.

Produktet er lagt i handlevognen