Hopp til innholdet

Marshall

Hvordan hadde verden sett ut uten Marshallforsterkere? Veldig annerledes. Og mye tristere.

En av de første til å spille foran en vegg med Marshall var Jimi Hendrix.

– Hendrix' trommis Mitch Mitchell arbeidet i min musikkforretning på lørdager, forteller James "Jim" Marshall, mannen bak Marshallforsterkerne.

– Mitch sa at Jimi ville treffe meg ettersom hans fulle navn var James Marshall Hendrix og han syntes det var kult at jeg også het James Marshall. Dessuten hadde han hørt andre musikere som spilte på mine forsterkere.

Jim Marshall konstruerte sin første 100-watts forsterker sammen med sin sjefstekniker Ken Bran på midten av 1960-tallet. Den klassiske 4x12-kassen var også et resultat av deres samarbeid.

– Vi ville få inn fire 12" høyttalere i et så lite kabinett som mulig. Det var ikke noe spesielt "genialt" med konstruksjonen, det var helt enkelt det smidigste formatet å turnere med på den tiden.

Idéen til Marshall-stacket, med en forsterker på to 4x12-kasser, kom opprinnelig fra Pete Townshend (The Who) som egentlig ville ha ett ekstra stort høyttalerkabinett, noe i stil med en 8x12-kasse. Jim Marshall mente at en slik konstruksjon ville bli altfor tung.

– Vi bygde to separate kabinetter i stedet, som ble stablet oppå hverandre. Så Marshall-stacket var en kombinasjon av mine og Pete Townshends designidéer.

Inspirert av sin historie og influert av nåtiden er Marshall stolt av å presentere Astoria. En serie forsterkere i et kledelig design bygd på Marshalls fabrikk i Milton Keynes, England. Kort og godt en refleksjon av kunnskap, kvalitet og mer enn alt en fantastisk tone. Astoria-forsterkerne er designet og bygd etter klassisk handwired-produksjon men inkluderer også moderne teknikk for smarte og praktiske løsninger og naturligvis for lyden. Det fins tre ulike versjoner av Astoria, alle med sitt eget særpreg, men det er også mye som er felles og det som utgjør kjernen i Astoria. De 30 wattene drives av 2 stk KT66-rør, ECC-83 rør i preampen og en Power Reduction-funksjon som gjør det mulig å skvise ut full tone fra forsterkeren også ved lavt volum.

"The sound of rock" er Marshalls beskrivelse etter mer enn fem tiår på store og små scener verden rundt. Vintage Re-issue-serien består av noen av de modellene som har lagt grunnstenen for det som vi i dag anser som god tone - "The sound of rock"

JVM

Med JVM-serien har Marshall skapt en ledestjerne på forsterkerhimmelen. Her får du fire kanaler som hver har tre forskjellige lydsettinger pluss kontroller for gain, treble, middle, bass og volume. Dette kontrollpanelet gjør at du i prinsippet kan skru deg fram til hvilken som helst lyd på ren-til-vreng skalaen. Med en programmérbar 6-veis fotbryter har du dessuten friheten til smidig å bytte mellom kanaler, mastervolum-/effektinnstillinger og effektsløyfe. JVM er også utstyrt med MIDI, doble mastervolumkontroller, reverb for hver kanal, effektsløyfe og kontroller for presence og resonance. 100w forsterker med 5 stk ECC83 rør i forforsterkeren og 4 stk EL34 rør i sluttrinnet. Hardtslående, mildt sagt!

Marshall 4x12 er et klassisk ikon innen "the business of rock ' n ' roll". Tilgjengelig med forskjellige høyttalere og i varierende størrelser; det fins et Marshallkabinett for enhver anledning.

De små batteridrevne Micro Amp-forsterkerne er perfekt for øving eller spontan jam. Micro Amps - Make music on the move.

Designed to perfectly encompass the iconic styling of Marshalls legendary amplifiers, with a modern twist. MG Gold from Marshall provides the exceptional tonal quality and flexibility of the Marshall MG series in a visually stunning finish.

Fitted with Gold Piping, unmistakeable white Marshall Script Logo and brushed gold panel MG Gold is possibly the most stunning finish ever released in history of the MG range and with subtle tweaks such as gloss black screws on corners and updated handles MG Gold is the ultimate in Marshall good looks.

Produktet er lagt i handlevognen