Hopp til innholdet

Marshall

Hvordan hadde verden sett ut uten Marshallforsterkere? Veldig annerledes. Og mye tristere.

En av de første til å spille foran en vegg med Marshall var Jimi Hendrix.

– Hendrix' trommis Mitch Mitchell arbeidet i min musikkforretning på lørdager, forteller James "Jim" Marshall, mannen bak Marshallforsterkerne.

– Mitch sa at Jimi ville treffe meg ettersom hans fulle navn var James Marshall Hendrix og han syntes det var kult at jeg også het James Marshall. Dessuten hadde han hørt andre musikere som spilte på mine forsterkere.

Jim Marshall konstruerte sin første 100-watts forsterker sammen med sin sjefstekniker Ken Bran på midten av 1960-tallet. Den klassiske 4x12-kassen var også et resultat av deres samarbeid.

– Vi ville få inn fire 12" høyttalere i et så lite kabinett som mulig. Det var ikke noe spesielt "genialt" med konstruksjonen, det var helt enkelt det smidigste formatet å turnere med på den tiden.

Idéen til Marshall-stacket, med en forsterker på to 4x12-kasser, kom opprinnelig fra Pete Townshend (The Who) som egentlig ville ha ett ekstra stort høyttalerkabinett, noe i stil med en 8x12-kasse. Jim Marshall mente at en slik konstruksjon ville bli altfor tung.

– Vi bygde to separate kabinetter i stedet, som ble stablet oppå hverandre. Så Marshall-stacket var en kombinasjon av mine og Pete Townshends designidéer.

Inspirert av sin historie og influert av nåtiden er Marshall stolt av å presentere Astoria. En serie forsterkere i et kledelig design bygd på Marshalls fabrikk i Milton Keynes, England. Kort og godt en refleksjon av kunnskap, kvalitet og mer enn alt en fantastisk tone. Astoria-forsterkerne er designet og bygd etter klassisk handwired-produksjon men inkluderer også moderne teknikk for smarte og praktiske løsninger og naturligvis for lyden. Det fins tre ulike versjoner av Astoria, alle med sitt eget særpreg, men det er også mye som er felles og det som utgjør kjernen i Astoria. De 30 wattene drives av 2 stk KT66-rør, ECC-83 rør i preampen og en Power Reduction-funksjon som gjør det mulig å skvise ut full tone fra forsterkeren også ved lavt volum.

Eksakte replikaer! Etter inngående forskning i sin egen historie har Marshall laget Handwired-serien der komponentene manuelt er loddet på plass i Marshalls fabrikk i England. Ingen detaljer er forbigått - alt for å kunne tilby noen av de klassiske Marshallforsterkerne laget etter orginalspesifikasjonene. F.eks. er de Celestion-elementene som brukes lagd ved hjelp av en spesialutviklet teknikk for å få det rette vintage-soundet.

"The sound of rock" er Marshalls beskrivelse etter mer enn fem tiår på store og små scener verden rundt. Vintage Re-issue-serien består av noen av de modellene som har lagt grunnstenen for det som vi i dag anser som god tone - "The sound of rock"

JVM

Med JVM-serien har Marshall skapt en ledestjerne på forsterkerhimmelen. Her får du fire kanaler som hver har tre forskjellige lydsettinger pluss kontroller for gain, treble, middle, bass og volume. Dette kontrollpanelet gjør at du i prinsippet kan skru deg fram til hvilken som helst lyd på ren-til-vreng skalaen. Med en programmérbar 6-veis fotbryter har du dessuten friheten til smidig å bytte mellom kanaler, mastervolum-/effektinnstillinger og effektsløyfe. JVM er også utstyrt med MIDI, doble mastervolumkontroller, reverb for hver kanal, effektsløyfe og kontroller for presence og resonance. 100w forsterker med 5 stk ECC83 rør i forforsterkeren og 4 stk EL34 rør i sluttrinnet. Hardtslående, mildt sagt!

DSL

All-round! DSL har i mange år vært synonymt med en gnistrende klar lyd og høyoktan vreng. Den siste inkarnasjonen – skapt for 2010-tallet – er selvfølgelig intet unntak. Med sin tonale allsidighet yter disse forsterkerne det som trengs ved de fleste anledninger og for nær sagt alle musikkstilarter.

Ingen kompromisser, i soverommet eller på scenen. Marshalls MG-serie leverer en genuin Marshalltone der FDD-funksjonen gir spillefølelse og dynamikk likt en rørforsterker. Marshall har også utnyttet fordelene med den digitale teknikken og kombinert den med en analog tone og skapt den mest fleksible MG-serien hittil. Hver forsterker kommer med ferdige innstillinger (presets) for forskjellige stiler som gjør det lettere å programmere egne favorittlyder i modellene med innebygde effekter (MG15CFX og oppover).

Det er ingen tilfeldighet at Marshall-forsterkere har vært grunnlaget for mange legendariske gitaristers sound: Jimi Hendrix, Pete Townshend, Eric Clapton, Jeff Beck og Angus Young for å nevne noen. Marshalls Signature Series fører tradisjonene videre med en modell designet spesifikt for en av de absolutt største gitarheltene; Joe Satriani.

Marshall 4x12 er et klassisk ikon innen "the business of rock ' n ' roll". Tilgjengelig med forskjellige høyttalere og i varierende størrelser; det fins et Marshallkabinett for enhver anledning.

Flerkanals comboforsterker for gitar med magnetisk pickup, piezo-pickup eller lignende, samt for sangmikrofon/annet instrument.

Er du ute etter å bare krydre ditt sound med den klassiske Marshall-tonen eller leter du etter inspirasjon for nye riff? Marshalls effektpedaler gir deg det du trenger.

2012 er et jubileumsår; 50 år siden Marshall Amps ble startet i London, England. Dette feiret Marshall ved å slippe i et begrenset opplag fem forskjellige modeller, en for hvert tiår i Marshalls 50-årige historie. Hver og en av disse forsterkerne representerer noen av milepælene som har gjort Marshall til et av de største ikonene i rockehistorien. Forsterkerne som er på 1 watt kommer i combo- og toppversjoner og har rør i både preamp og sluttrinn. 50th-anniversary serien har dessuten den meget anvendelige low power mode-funksjonen som lar deg spille ved meget lavt volum (0,1 W) uten å miste noe av følelesen eller tonen av de hardt arbeidende rørene. Combo-modellene har ett Celestion-høyttalerelement som er laget spesielt for å matche denne unike serien. Alle fem modeller er bygd på fabrikken i Milton Keynes, England i begrenset opplag og kommer med en spesiell 50th Anniversary-plakett.

De små batteridrevne Micro Amp-forsterkerne er perfekt for øving eller spontan jam. Micro Amps - Make music on the move.

CODE er en helt ny generasjon forsterkere fra Marshall. Uansett modell eller størrelse så får du en fullt programmerbar forsterker pakket med både moderne og klassiske Marshall-lyder og effekter av høy kvalitet. Teknikken man bruker kalles MST og er utviklet sammen med softwareekspertene hos svenske Softube. Du kan fritt velge mellom ulike preamper, sluttrinn og høyttalerkabinetter for å finne nettopp de lydene du trenger. Hvorfor ikke en 100w Plexi sammen med en 1960X-kasse? Eller kanskje en JCM800 med en Bluesbreaker-pedal foran inn i et 2x12-kabinett sammen med lite delay? Alt kan dessuten styres via din telefon/surfbrett med en ny app som heter Marshall Gateway.

En god grunn å stå på uansett situasjon! MB-bassforsterkere finnes i en rekke forskjellige utførelser. Mindre modeller som egner seg til øving på rommet eller på de små spillejobbene; større comboer, topper og høyttalerkabinetter som både rekker og litt til for spillejobber som krever mer volum. Disse bassforsterkere har to kanaler; "Classic" som representerer en møkkete og litt vrengt kanal med en tung og stor tone akkurat som man forventer seg av en Marshall-forsterker, og "Modern", som leverer et krystallklart sound uten å miste de lave frekvensene. MB-forsterkerne har dessuten limiter, CD-inngang, headsetutgang og utgang med høyttalersimulering.

Glorien rundt Marshalls Haze-modeller beror på 100% rør, behendighet, allsidighet og en klassisk tone. Med rør i både for- og sluttrinn leverer Haze både fokus og kjerne i tonen. Med to kanaler (Normal & Overdrive) og en bright-switch står Haze stødig i all slags vær – fra skimrende rent til fet vreng. Innebygde effekter gir ytterligere muligheter. Den digitale klangen kan brukes separat eller sammen med noen av de andre effektene. Echo gir double-tracking opp til ett sekund delay. Vibe innebærer vibrato med vintage-feeling og Chorus er modulasjon akkurat slik den skal være. Dessuten har hver kanal et separat effektminne slik at du kan adressere en effekt til en kanal. Puritanerne som ikke vil ha effekter kan koble effektene helt ut fra signalkjedet. Høyttalerne, Marquee G12-66, som benyttes er spesiallagd av Celestion sammen med Marshall og leverer en balansert og stor tone.

Lev Marshall-livet fullt ut. Med Marshalls hodetelefoner, høyttalere og kjøleskap får du Marshall-følelsen selv om du ikke er i nærheten av en forsterker. Lytt til musikk, kjøl ned det som skal drikkes, uansett hva, nå kan du "do it the Marshall way"

Designed to perfectly encompass the iconic styling of Marshalls legendary amplifiers, with a modern twist. MG Gold from Marshall provides the exceptional tonal quality and flexibility of the Marshall MG series in a visually stunning finish.

Fitted with Gold Piping, unmistakeable white Marshall Script Logo and brushed gold panel MG Gold is possibly the most stunning finish ever released in history of the MG range and with subtle tweaks such as gloss black screws on corners and updated handles MG Gold is the ultimate in Marshall good looks.

Produktet er lagt i handlevognen