Hopp til innholdet

Korg

KORG ble grunnlagt i Japan tidlig på sekstitallet av Tsutomu Katoh og hans kollega Tadashi Osanai. Foretaket het i begynnelsen Keio Electronic Laboratories og flyttet inn i sine første lokaler i 1962. Navnet Keio ble valgt eftersom det inneholdt initialene i begge grunnleggernes efternavn. Det var også navnet på den jernbanelinjen som passerte rett utenfor vinduet på verkstedet.

I 1963 introduserte Katoh og Osanai sitt første produkt: Doncamatic DA-20, en elektrisk rytmeboks basert på et system med roterende disker. DA-20 fikk en efterfølger i DA-11, en helt elektronisk DoncaMatic-modell.

Et par år senere ble Katoh kontaktet av Fumio Mieda, en ingeniør som ville bygge en ny type orgel. Til forskjell fra de fleste av datidens orgler var Miedas versjon programmerbar. Selv om han selv brukte ordet orgel hadde Mieda i praksis konstruert en synthesizer. Femti eksemplarer ble lagd og solgt under det nye navnet KORG som var en sammendragning av navnet Keio og Organ (engelsk for orgel, som kjent...).

I løpet av 70-tallet utviklet KORG en mengde synthesizermodeller som Mini Korg, PE-1000 Polyphonic Ensemble og MS-20. KORG begrenset seg ikke bare til synthesizere, i 1975 lanserte man verdens absolutt første stemmeapparat i lommeformat, WT-10, et produkt som siden har fått utallige efterfølgere.

1981 kom PolySix, en synthesizer som var unik på den måte at den var både programmerbar, polyfonisk og (kanskje viktigst av alt) så billig at omtrent hvem som helst hadde råd til å kjøpe en. Ytterligere et stort utviklingsskritt ble tatt 1988 med KORG M1, en synthesizer som inneholdt realistiske samplingsbaserte lyder, trommemaskin, sequencer og digital effektenhet, alt kombinert i ett instrument - verdens første workstation, kort sagt.

Her finner du smakfullt designet DA-konvertere for å spille av musikk via USB fra din datamaskin på absolutt best mulig måte, enten gjennom hodetelefonforsterkerne eller via linjeutgangene. En eksakt sanntids DSD til analog konvertering er hemmeligheten bak den høyoppløste referanselyden som DS-DAC-100 gir. Lydfiler som MP3, WAV og til og med CD-plater kan konverteres til 5,6MHz DSD-data i sanntid hvilket innebærer 128 ganger høyere samplingfrekvens enn en vanlig standard CD. Kjernen i DS-DAC er en DA-konverter av høy kvalitet fra Cirrus Logic og det medfølgende AudioGate3 software (High Definition Audio Player Software). AudioGate 3 har støtte for en mengde ulike filformater, eksempelvis MP3, AAC, 44.1/48 kHz WAV samt høyoppløste format som 24 bit (96/192 kHz) WAV og FLAC samt naturligvis 1-bits DSD 2,8 MHz og 5.6 MHz.
Om du ønsker et digitalpiano er det her du skal lete. Korg har et piano for alle. Uansett om det er det første pianoet til hjemmet eller for din neste turné.
Med den økende listen over internasjonale artister i denne sjangeren er disse produktene nå på sitt beste! Korg har i mange år utviklet produkter som er helt unike for elektronisk musikk, DJ og produksjon.
Wavedrum satte Korg på trommekartet. I tillegg til Wavedrum fins det nyere innovasjoner som ClipHit, men også mer tradisjonelle trommemaskiner.
Musikere leter hele tiden etter nye produkter og midler for å utvikle sine ferdigheter. Gitarister får her sine behov dekket.
Datamaskiner og software har lenge hatt en framtredende rolle innen musikkproduksjon. For å skape den musikken du ønsker vil du ha behov for tangentbord og funksjoner for å kontrollere software. Korg har løsninger for de fleste behov, uansett om du er stasjonær eller lager musikk "on the go".
Korg har siden 70-tallet lagd synther og er fremdeles ledende i utviklingen av nye produkter. Denne familien av instrumenter er stor og her finner du bl. a komplette studio som Kronos Workstation, nye analoge og klassiske vintagesynther samt stage-pianoer og keyboards med komp.
Stemmeapparater og metronomer er noe de fleste musikere trenger. Gitarister og bassister trenger å vite at instrumentet er stemt i seg selv men også mot sine medmusikanter. Stemmeapparat er også et bra hjelpemiddel for å lære seg å holde en ren tone på et blåseinstrument. Metronomen hjelper deg til å finne takten og groovet når du spiller. Som den ledende produsenten av stemmeapparater & mentronomer har Korg utviklet produkter for å dekke alle behov.
For å skape musikk trenger man ikke bare et musikinstrument. Det trengs tilbehør for å kunne transportere og koble instrumentet men også hjelpemidler for å kunne uttrykke det du ønsker med din musikk. Her fins sustain- og expressionpedaler, stativer, ulike futteral, strømadaptere klær osv.
Produktet er lagt i handlevognen