Hopp til innholdet

Hagstrom

En svensk klassiker.

Akkurat som Volvo, Saab, svenske popartister og Bjørn Borg har Hagström satt et herlig blågult preg på resten av verden. Hagströms gitarer, laget i Älvdalen i Dalarna, har vært benyttet av de største artistene i musikkbransjen og med unik konstruksjon og design på sine gitarer gjorde man seg verdensberømt gjennom flere årtier på 1900-tallet. Nå har disse instrumentene kultstatus og at så mange av dem fremdeles er i en slik overraskende god stand beviser at man allerede fra begynnelsen forstod seg på god kvalitet innenfor Hagströms fabrikkvegger.

Reinkarnasjon

Helt siden dørene hos Hagströms gitarfabrikk en gang for alle ble slått igjen for 23 år siden har ryktene florert. Man har hørt visking og antydninger blant entusiaster og rettroende: "Hagström kommer tilbake, Hagström har gjenoppstått!" For noen en dårlig spøk, for andre en spennende myte. Det var jo bare tull, det var ikke noe mere Hagström. Men hør og måp, som fugl Fønix har den hyllede svensken reist seg fra asken og tillater nå et helt gitarfolk å juble. Legenden fra Älvdalen er tilbake.

Flerkulturell

Som alle moderne mennesker har Hagström lenge innsett verdien av et grenseoverskridende samarbeid og har nå igjen fått hjelp av bl.a. amerikanske gitareksperter for å utvikle de berømte klassiske modellene. Raffinerte og tidsriktige oppdaterte kommer nå flere av Hagströms populære modeller sammen med helt nye, som bygger på kombinasjoner av gamle hagströmske forbilder. Teknikken og gitarbyggerkunsten har jo ikke helt uventet utviklet seg siden Hagströms gitarer sist herjet på markedet. Naturligvis er det beste av slike fremskritt implementert sammen med den tradisjonelle Hagström-tankegangen i denne lineup. Nok om dette, du ser det jo selv: Hagström fører tradisjonen videre.

Super Swede-serien har fått sitt navn fra en artikkel i musikerbladet "International Musician and Recording World". I november 1978 testet bladet nemlig en av de første gitarene fra serien, som da fremdeles gikk under navnet Swede Deluxe. Skribenten var så imponert av gitaren at han helt enkelt "døpte" den om til Super Swede og Hagström plukket kjapt opp navnet. Alle egenskapene av høy kvalitet fra originalserien finnes hos de nyproduserte Super Swede-gitarene som har kropp i utskjært mahogni med lønnetopp, hals i mahogni og gripebrett i Diamondwood-Ebony med 22 bånd og 25-1/2" mensur.

Solid body-gitaren Swede ble lansert første gang i 1970-71. Modellen har kropp og hals i mahogni og gripebrett i Diamondwood-Ebony med 22 bånd og 24-3/4" mensur. Hodet har klassisk Hagström-design, innlegg og lukket krommet Hagström-mekanikk.

Imponerende - fantastisk tone, perfekt balanse, lettspilt. Det beste fra to verdener, en sammenslåing av Vintage & Modern.

Hagström-bassene fins i to ulike serier, Vintage og Northen. Hver serie er spesielt utviklet for å tilby et unikt instrument til en mengde ulike musikere med forskjellige spillestiler. Flaggskipet er den fantastiske Northen Series som setter Hagström-klassiker i fokus. Vintage-seriens basser, H og Viking® er gjenskapt ved nøye å undersøke Hagströms klassiske basser.

Genuine gigbager i profesjonell utførelse. Alle bager er utrustet med innvendig halsstøtte som også har en liten lomme for reservedeler, verktøy og strenger. Kraftig håndtak, skulderremmer og 2 ytterlommer. Vattert bakside gjør din HagBag behagelig å bære på ryggen.

Den halvakustiske Hagström Viking ble presentert første gang i 1965. Gitaren kom til å bli en av Hagtröms mest kjente modeller – Elvis Presley brukte den i sitt comebackshow "NBC TV Special" fra 1968. Frem til 1979 ble det laget flere forskjellige varianter av Viking i flere tusen eksemplarer. Dagens Vikinggitarer har hul mahognikropp med gjennomgående midtstokk og F-hull, hals i canadisk lønn og 22-bånds gripebrett I Resonator Wood. 24-3/4" mensur.

En utmerket halvakustisk jazz-gitar er fremdeles et ubestridelig kvalitetsstempel på godt gitarhåndtverk. Hver tomme av disse modellene portretterer gitarmesterens genialitet. Stor takk, "Jimmy".

Når man tenker på Dalarna i Sverige faller tankene ned på tradisjon, håndverk, midtsommer og Hagström selvfølgelig. De nye Hagström-gitarene er inspirert av nettopp tradisjon og håndverk noe som alltid har preget traktene der alt sammen startet, der Albin Hagström startet sitt foretak i 1925. Derfor knytter også modellenes navn og betegnelser seg til Hagströms tradisjon og historie med navn og benevnelser som Siljan, Mora, Elfdalia og Dalarna.

Hver serie er framstilt for sin unike tone ved hjelp av forskjellige spesielt utprøvde og utvalgte tresorter og kroppsmodeller; f eks Dreadnought, Grand Auditorium og Concert. Felles for alle modeller er Hagströms unike Resinator wood som brukes i gripebrettet og i stolen. Resinator wood forsterker resonansen og gir en klar og jevn tone uansett hvor på gripebrettet du spiller – perfekt for akustiske gitarer. Disse instrumentene fører sammen gammel tradisjon og innovasjon, gammelt og moderne håndverk og med det tradisjonelle Hagström-hodet og de unike stemmeskruene har de en tidløs design - et resultat av svensk tradisjon og moderne håndverk fra Dalarna.

Navnet "RetroScape" innebærer et landskap eller miljø fylt av en rik historie.

RetroScape-serien består av autentisk gjenskapte gitarer fra et rikt landskap av vår historie. Vårt oppdrag var å gi moderne spillbarhet til et storslagent design, uten å inngå kompromiss med den "badass-retro-vibe-coolness" som disse gitarene gir til de gitaristene som ønsker å bryte ut av mengden ved å gå tilbake i tiden ...

Da Pat Smear i Foo Fighters trengte et nytt sound med mye sustain og attack for å skape den spesielle FF-tonen tittet han igjennom sine favoritter av nye og gamle Hagström-instrumenter og kombinerte helt enkelt det beste av flere verdener til det som er hans egen signaturmodell, Pat Smear Signature.

Kroppen er av mahogni med buet lønnetopp. Den limte halsen er også i mahogni med gripebrett i Resinator-wood som de øvrige Hagström-instrumentene. Gitaren er en hybrid av den gamle Hagström-modellen H-IIN-OT og den nye F200, komplettert med Hagströms Custom-58 humbuckere. Hver gitar er bygd av de samme menneskene, i samme maskiner med samme materialer og spesifikasjoner som Pats egne gitarer. "What you get is what Pat demanded". Det er ingen forskjell på de gitarene som Pat bruker og de du finner i en musikkforretning nær deg.

Produktet er lagt i handlevognen