Hopp til innholdet

Electro Harmonix

Electro Harmonix ble startet allerede i 1968 av den meget karismatiske Mike Matthews som fortsatt er den drivende kraften i selskapet. Foretaket tok en kort pause på slutten av 80-tallet og konsentrerte seg i stedet om å produsere rør til forsterkere og regnes i dag som den desidert største produsent i verden av denne type rør. Pausen ble dog ikke særlig lang da bruktprisene på Electro Harmonix-pedalene skjøt i været og man bestemte seg for å begynne å lage pedaler igjen på begynnelsen av 90-tallet.

De aller første pedalene som Electro Harmonix slapp på slutten av 60-tallet var den legendariske Bigg Muff og LPB-1 Linear Power Booster. Disse finnes fremdeles i utvalget og har ikke forandret seg mye siden. I dag produserer Electro Harmonix et stort antall pedaler som passer til alle lommebøker og lydideal - alt fra de små Nano-pedalene til de skikkelig snodige POG & HOG-pedalene. Uansett hvilken pedal du setter deg ned med så garanterer vi at din kreative åre får seg en skikkelig injeksjon.

Sovtek har sin fabrikk i den russiske byen Saratov og har siden tidenes morgen lagd rør av høy kvalitet. Sovtek er kjent for sin høye holdbarhet og lave ”noice performance”, hvilket har gjort dem til et førstevalg for forsterkerprodusenter verden over siden begynnelsen av 90-tallet.

Så små at de nesten ikke synes, men vi lover - de høres! For deg som alltid synes du har for lite plass på pedalbrettet serveres nå familien Nano. Klassiske EH-effekter i kraftig komprimerte chassis gir plass til flere effekter enn før, soundet er heldigvis like stort som vanlig.

Pedalene i Next Step-serien er svaret på Electro Harmonix' enorme innovasjonstrang og oppfinnelsesrikdom. Pedalene har ingen bevegelige deler som kan slites ut som f. eks. potmeter eller lignende. I stedet har man konstruert en løsning der pedalen kjenner hvilket leie den er i.

Nøyaktig hva XO står for vet nok bare Mike Matthews, men en kvalifisert gjetting er at det står for ”extra ordinary”. Da Electro Harmonix lanserte sin Nano-serie for et par år siden tok man et første trinn bort fra de store boksene og begynte å lage pedaler i mindre chassis med færre knotter. XO-serien er fortsettelsen på denne omstillingen og man har redesignet alle gamle store pedaler og bygd dem inn i et mer moderne stålchassis som tar mindre plass på pedalbrettet. Her finner du alt fra delaypedaler til ringmodulatorer, alle med den typiske Electro Harmonix-twisten.

EH Classics samler noen av Electro Harmonix’ mest klassiske pedaler som har eksistert siden begynnelsen av 70-tallet. Pedalene er alle bygd i de store gamle platechassisene og bygges på samme måte som for 40 år siden. Enten det er vrengen fra en gammel Big Muff eller den varme chorusen fra en Small Clone du er ute etter så kan du stoppe å lete nå.

Produktet er lagt i handlevognen