Hopp til innholdet

Celestion

Celestion er et selskap med lange aner som patenterte sine første høyttalerelementer allerede i 1924 med sine daværende eiere Eric Mackintosh & Cyril French. Mot slutten av 50-tallet produserte Celestion verdens første høyttalerelement spesielt konstruert for gitarforsterker, den nå legendariske ”Blue”, som kom til å bli selve soundet av 60-tallets Britiske invasjon av rock- og popband. Lyden av Celestion i kombinasjon med datidens rørforsterkere formet vår oppfatning av hvordan en elgitar skal låte den dag i dag.

50 år senere bygges Celestion fremdeles med den samme kvaliteten som før og finnes fremdeles i produkter fra respekterte produsenter som Vox, Marshall og QSC. Celestion produserer i dag også et stort antall forskjellige høyttalere til ledende PA-produsenter.

Celestion Compression Drivers HF

Celestions kompresjonsdrivere er produsert med den aller siste datateknikken for å levere den perfekte balansen av ytelse, virkningsgrad og vekt.

FEA-teknikk er brukt for å undersøke hvordan lydbølgene oppfører seg i kompresjonsdriveren.

Med denne informasjonen kan hver enkelt driver tilpasses slik at en korrekt bølgeform alltid avgis etter komprimering.

Original series høyttalere er lagd av materialer som er tilpasset for bruk i en mengde forskjellige typer forsterkere, fra digitale modelling til kraftige rørforsterkere. Original series passer de fleste og har den rette tonen og ytelsen til en meget konkurransdyktig pris.

Celestion TRUVOX TF er resultatet av nøye forskning og utvikling og serien gir mye valuta for pengene.

Med nøye studie av alle kristiske komponenter i produksjonen representerer TF-serien toppen av høyttalerteknikk på dette nivået.

Celestion TRUVOX kan brukes som erstatningsdrivere til de fleste kjente produsenter av PA-høyttalere og til elbass-kabinetter.

Celestion Heritage Series håndbygges i England og er gjenskapelser av Celestions mest klassiske elementer som lå bak soundet til mange av historiens mest innflytelserike gitarister. Ved produksjonen av Heritage Series brukes kun opprinnelige materialer og tegninger for å gjenskape lyden så eksakt som mulig.

NTR-serien er laget med den samlede erfaringen Celestion har fra utviklingen av profesjonelle Neodymium-magneter til PA-systemer med høy ytelse. Med kraftig støpte aluminiumkurver, en intelligent varmehåndtering og et høyt effekt/vekt-forhold er NTR serien en het kandidat i kraftige systemer passende til en mengde forskjellige applikasjoner som f. eks. toppkasser, fulltonekasser eller som scenemonitor.

FTR-serien er Celestions fremste utvalg av høyttalerelement for bass- og mellomtonehøyttalere.

Det robuste chassiset i FTR-serien er laget for å tåle de tunge magnetene som kreves for å oppnå de store ytelsene som FTR-serien lover.

Celestion PA Horn

Som komplement til Celestions serie av kompresjonsdrivere fins en serie med horn. Passer til små PA-anlegg samt til scenemonitorer.

Alnicohøyttaleren ble utviklet på slutten av 50-tallet da store navn som VOX og Marshall trengte elementer som kunne yte mer på stadig større scener. Celestion lagde da G12 – nå mere kjent som ”Blue”. Konstruksjonen hadde en stiv kone og Alnico-magneter, hvilket passet til den ”nye” generasjonens spillemåte med vrengte gitarer på høyt volum.

Det som kjennetegner elementene i Green Label-serien er at de tåler meget høy effekt. Green Label er perfekt for alle rockemusikere som vil spille høyt men som fremdeles vil ha varme og mykhet i lyden.

TN series - et resultat fra utviklingsteamet som begynte å bruke neodymium i drivere med høy ytelse. En helt ny avansert serie med presset stålchassis og en kraftig neodymium-magnet.

I 2010 utfordret George Lynch Celestion til å bygge sin egen drømmehøyttaler. Han ville ha en ny høyttaler som hadde den klassiske Celestion vintagetonen men også med muligheten til å sparke skikkelig i fra. Resultatet ble høyttaleren Lynchback som er en perfekt balanse fra det sene 60-tallet kombinert med headroom og attack i mellomtonen som de moderne høyttalerne i Celestions øvrige sortiment har.

I mer enn 50 år har klassiske Celestion-høyttalere spilt en viktig rolle for å skape soundtracket av hvert tiår. I dag bruker Celestion sin allsidige erfaring for å utvikle gitarhøyttalere som er etterspurt av musikere i alle tenkelige musikalske genre. Resultatet av den pågående utviklingen har blitt et omfattende utvalg av vintage og moderne høyttalere med keramiske eller neodymmagneter i en rekke ulike størrelser med ulik effektytelse. Classic Seriens høyttalere er i mange tilfeller det selvfølgelige valget for produsenter og forsterkerdesignere hvilket garanterer at Celestions rykte om The Voice of Rock & Roll lever videre også i framtiden.

EVH

Gjennom hele sin karriere har Celestions "Greenback" spilt en viktig rolle for Edward Van Halen. Da det skulle velges høyttalere til den nye signaturforsterkeren EVH 5150-III var det bare ett valg - Celestion. Heritage-seriens G12M gjengir de lydtekniske egenskapene i den opprinnelige 60-talls Greenback som fra dag èn ble benyttet for å skape EVH-soundet. Med tillegg av EVH-logo og de røde, hvite og sorte stripene var G12EVH født.

Produktet er lagt i handlevognen