Hopp til innholdet

PRS

"Guess what?" – Paul Reed Smith innleder ofte en samtale sånn, ”Gjett hva?”, vanligvis fulgt av en entusiastisk beskrivelse av hans seneste oppdagelse om hvordan man får enda bedre tone i en elgitar.

PRS Guitars har en unik følelse for design og en uovertruffen byggkvalitet og med deres fleksible lydhørhet overfor gitaristers behov har dette lagt grunnlaget for PRS-familiens fremgang.

Mark Tremonti, Mikael Åkerfeldt & Fredrik Åkesson, Myles Kennedy, Steven Wilson, David Grissom, Neal Schon, Nick Catanese, Brent Mason, Clint Lowery, Pat Travers... Listen kan gjøres lang. Blir du neste familiemedlem?

Custom 22 er en ordentlig arbeidshest med mahognikropp med lønnetopp, en klassisk trekombinasjon som gir varm og distinkt lyd med vakkert avrundet bass og diskant og en tydelig mellomtone. Mikkene er PRS sine legendariske 57/08-pickuper som styres med en 5-veis switch. Custom 22 går an å få i et stort antall utførelser med mulighet til å custombestille nettopp din drømmegitar.

På NAMM-messen i 1985 lanserte Paul Reed Smith sin aller første gitar, Custom-modellen, som siden har vært selve kjernen i PRS' brede sortiment. Alle Custom-modeller har heltre kropp i mahogni med buet lønnetopp, hals i mahogni med gripebrett i rosewood og låsbare stemmeskruer. Mikkene er PRS' egne 59/09-pickup og styres av en 5-veis Blade Switch. I sann PRS-ånd kan du "customisere" din gitar i et stort antall utførelser. Besøk www.prsguitars.com for ytterligere informasjon.

408 er en ekstremt mangefasettert gitar. Med 408 Standard så har man valgt bort den ellers så karakteristiske lønnetoppen og bygd gitaren helt av mahogni. Mellomonen blir mer fokusert og den trenger igjennom lydbildet på en annen måte.

Hva hadde et gitarmerke vært uten sine gitarister? PRS har gjennom årene samarbeidet med en rekke ulike gitarister i all verdens genrer. SE Signature er en samling ulike signaturgitarer fra noen av de mest kjente PRS-artistene. Alt fra den bluesduftende Bernie Marsden-gitaren til den rykende hete semi hollow-modellen tilskrevet Zach Myers i bandet Shinedown.

PRS SE245 er for de som vil ha et mer vintage-inspirert instrument. Kroppen er i mahogni med en vakker lønnetopp i sann PRS-ånd. Halsen er av mahogni med en mensur på 24,5”, perfekt for den som føler seg mer hjemme på Singlecut-modeller anno 1950. Gripebrettet er av rosewood med 22 bånd og prydes av PRS' klassiske fugler. Mikkene er PRS' egne og har en distinkt vintage-tone med utmerket balanse mellom stol- og halsmik. De styres av en 3-veis switch og hver mik har separat volum- og tonekontroll. PRS gigbag følger med.

David Grissom er litt av en doldis for mange men han har spilt på et stort antall plater og scener verden over. John Mellencamp, Allman Brothers, Dixie Chicks, Buddy Guy, Chris Isaak, Bob Dylan… Hans CV er mildt sagt imponerende. Desto mer imponerende er dog hans signaturgitar fra PRS. Gitaren er basert på en McCarty med tremolo. Halsprofilen er smalere men rundere enn på en McCarty-hals og båndene er høyere. Mikkene er designet av David Grissom og PRS og de har en vakker vintage-tone med ekstremt bra split-lyd.

S2

S2 er en serie gitarer fra PRS der man har tatt alt det som har gjort PRS kjent og pakket det inn i et noe enklere format. Man har gjort små endringer på instrumentene for å kunne forenkle produksjonen og holde prisen nede. Eksempelvis er lønnetoppen ikke like dramatisk buet og noe hardware er litt enklere. Du har heller ikke helt samme mulighet til å skreddersy din gitar. Med S2 velger du mellom forutbestemte farger og inlays og så er det bare å rocke i vei. Alle instrumenter er bygd i USA på PRS-fabrikken i Annapolis og har samme overlegne kvalitet og spillbarhet som sine dyrere forgjengere.

SC245 er en vintage-inspirert gitar men med en del moderne fortegn. Skalalengden er 24,5” hvilket gjør at den kjennes lettspilt og gir gitaren sitt spesielle sound. Den nydesignede 2-piece stoptail-stolen med sin blanding av krom og messing gir ytterligere en dimensjon. Mikkene er PRS sine 58/15 og er ifølge Paul selv den beste PAF-mikk han noensinne har lagd. SC245 har kropp i mahogni med buet lønnetopp. Halsen er i mahogni med gripebrett av rosewood og med en halsprofil PRS kaller Pattern.

Mark Tremonti var med og formet musikkverdenen på slutten av 90-tallet men er fremdeles en gallionsfigur når det kommer til fete riff. Kroppen er i mahogni med buet lønnetopp. Halsen er en variant av Wide Thin profil, også den i mahogni. Mikkene som sitter i er aggressive og hotte men samtidig fyldige og vellydende, alt etter Mark Tremontis ønsker. Du kan velge om du vil ha en justerbar stoptail eller en PRS-tremolo med såkalt ”up-rout” slik at det går an å dra vib-armen mye lengre opp. PRS Mark Tremonti går an å få i et stort antall farger og utførelser.

513

PRS 513 er en unik gitar på alle måter og skiller seg veldig ut fra andre gitarer i PRS-sortimentet. Sifret 5 står for antallet mikrofoner og 13 for antallet typer lyd. Gitaren har to forskjellige mikvelgere; en 5-veis som på sedvanlig vis bytter mellom de forskjellige mikrofonene og en 3-veis som endrer karakteren på mikkene fra full humbucker via P90-karakter til Singlecoil-twang. .

PRS akustiske gitarer er akkurat som elgitarene noe helt spesielt. Her har man dog tatt ytterligere noen skritt og skapt en serie instrumenter som setter en helt ny standard for hvor bra en akustisk gitar kan låte. Alle PRS akustiske gitarer som er lagd på fabrikken i Maryland er håndbygd av PRS' Private Stock-team under ledelse av en ung mann som heter Steve Fischer. Steve og Paul Reed Smith har tilsammen en usannsynlig samling akustiske gitarer som de er inspirert av. Blant annet er bracingen inspirert av en eksepsjonelt dyr og sjelden nylonstrenget gitar hvilket gir en annerledes attakk sammenlignet med andre stålstrengsgitarer. Tonare Grand-modellen kan nærmest beskrives som en Jumbo; enorm klang og volum med ordentlig dyp bass som nesten kan sammenlignes med et flygel. Diskanten er følsom og myk og sustainen varer nesten evig. Angelus Cutaway er noe mindre av størrelse og har en helt annen tone; mer fokus på mellomtone og diskant men likevel med en tydelig og balansert bassgjengivelse. Alle tresorter er selvfølgelig i heltre og har en høy siklefaktor. Cocobolo, Peruviansk mahogni, AAAA-gradert lønn, flamme-mahogni, Adirondack-spruce osv... Listen kan gjøres lang.

Paul Reed Smith har i løpet av sine år med å jakte på den fullendte tonen samlet opp en forsterkersamling man bare kan drømme om. Underveis i jakten støtte han på en herre ved navn Doug Sewell som er en talentfull forsterkerbygger og -modder, og Paul Reed Smith ble så begeistret over hans arbeid at han foreslo et samarbeide.

For hver mikrofon angis Paul Reed Smiths egen karakterisering av lyd. Ved hvert bilde er det et diagram med variablene Power (Low-High), Tone (Dark-Bright) og Character (Vintage-Modern).

SE Custom 7-string er basert på en PRS Custom 24 med en kropp i mahogni med avrundet lønnetopp. Halsen er i lønn med gripebrett av rosewood med 24 bånd og skalaen er 25". Stolen er en string-thru-body-style,

Gitarene i SE Custom-serien er basert på PRS' alltid tro tjener, Custom 24. Kroppen er akkurat som originalen lagd i ett stykke mahogni med flammelønnetopp. Halsen har PRS Wide Thin-profil og er utsmykket med deres klassiske Bird inlays. Mikkene er designet av PRS og er spunnet for å etterligne de amerikanske originalene. Kommer med vanlig tremolo eller med Floyd Rose.

En PRS-modell som ikke ligner på noen av sine forgjengere. Torero har en 24-bånds "neck-thru" hals i lønn med en skala på 25,5", gripebrett i ibenholt og jumbo bånd. Kroppen er i mahogni med topp av lønn. Det som gjør denne modellen unik i forhold til andre PRS-modeller er at den kommer med 2 stk EMG-mikker; èn EMG 81 ved stolen og èn EMG 85 i halsposisjon. Vibsystemet er Original Floyd Rose og gjør denne gitaren til et skikkelig Heavy Metal-vidunder.

Kestrel er en bass bygd på en tradisjonell singlecoil-plattform men med PRS' sedvanlige øye for tone, kvalitet og spillefølelse. Kroppen er i or mens halsen har 22 bånd, 34” skala og er bygd i en superstabil blanding av lønn og valnøtt. Stolen er en Hipshot TransTone som lar deg velge om du vil strenge den gjennom kroppen eller bare gjennom stolen. Dette gir deg mulighet til å påvirke hvordan din bass føles og låter. Mikkene er PRS' egne nyproduserte 4B’S' som låter like deler punchy som distinkt, elektronikken er passiv og du kan med doble volumkontroller samt tonekontrollen finne det soundet som passer nettopp deg.

Kingfisher er en noe mer moderne bass, men uten å glemme bort sin vintage-arv. Lyden er stor og massiv men den har fremdeles med en hel del klassiske toner. Kroppen er i Swamp Ash. Halsen har 24 bånd, 34” skala samt en lønn/valnøtt-blanding for ekstra stabilitet. De doble humbucker-mikkene er PRS' egne og heter 4B’H'. De har en dyp og mektig lyd med tydelig mellomtone og bass. Inlusiv gigbag.

PRS gir oss endelig muligheten til å bestille en Custom 24 med Floyd Rose. I tillegg til Floyd Rose så er det ytterligere to ting som skiller denne modellen fra de tidligere: pickupene og halsen. PRS' egne Metal ”m-mikker” – for den som liker mye output og mye muskler. Halsen er denne gangen av lønn i stedet for mahogni for å få raskere attack og mer distinkt tone. Kroppen er et helt stykke mahogni med topp av lønn.

P22

Med P22 tilbyr PRS for første gang en solidbody med Piezo, noe som tidligere bare har vært tilgjengelig via deres Private Stock-avdeling. LR Baggs som lager piezo-systemet har sammen med PRS utviklet en helt ny preamp og elektronikk-del som er hele 60% mindre enn vanlig men med samme fantastiske akustiske lyd som tidligere. Gitaren består, på klassisk PRS-manèr, av en kropp i mahogni med en vakker lønnetopp. Halsen er i mahogni med gripebrett av rosewood, 22 bånd og skalaen er 25". Mikkene er et sett PRS 57/08. Som vanlig kan du få gitaren i et stort antall farger og utførelser og du kan velge om du vil ha en PRS tremolo eller en justerbar stoptail.

Få artister har betydd så mye for PRS som Santana. Kroppen er i mahogni med topp i flammelønn, halsen som er av mahogni med rosewood gripebrett har 24 bånd og skalaen er 24,5". Halsen er PRS Pattern neck shape og både hals og gitar er lakkert i PRS' egne V12-finish.

Singlecut Hollowbody II deler mange spesifikasjoner med den "vanlige" Hollowbody-modellen. Den største forskjellen er kroppsformen. Her får den en klassisk Singlecut-shape men med alle de fordeler og lydmuligheter en PRS Semi Hollow-gitar gir deg. Lokk og bakside er i flammelønn og sidene er av mahogni. Halsen er av mahogni med gripebrett i rosewood, 22 bånd og PRS Bird Inlays. PRS egne 57/08-mikker og PRS/LR Baggs Piezo-system kommer som standard.

Mikkene i PRS 408 er designet for å øke gitarens tonale spektrum ved å forminske halsmikken noe for å få en mer fokusert lyd og stolmikken er lagd litt større for å få en bredere og fetere lyd. 408 har et finurlig switching-system med to separate mini-toggles for å splitte humbuckerne. Konstruksjonen av mikkene gjør at du ikke mister volum når du splitter til singlecoil hvilket vanligvis er tilfelle. PRS 408 har kropp i mahogni med flammelønnetopp. Halsen er av mahogni med gripebrett i rosewood og du kan velge mellom halsprofilene Pattern Thin eller Pattern.

P245 er i bunn og grunn en PRS SC245 men med piezo slik at den som liker tradisjonelle singlecut-gitarer nå får tilgang til akustisk lyd på scenen og i studio. Kroppen av mahogni med en buet lønnetopp, halsen er i mahogni med gripebrett i rosewood. P245 er en av de første modellene med PRS 58/15-mikker som har en tydelig vintagekarakter med bra strengseparasjon og fokusert mellomtone. Disse mikkene i kombinasjon med den kortere 24,5”-skalaen gir P245 en klassisk tone med moderne features.

P24

Tenk deg en klassisk PRS Custom 24 med et piezo-system... Låter ganske bra? Med P24 så får du nettopp dette, det klassiske PRS-soundet sammen med et piezo-system som gir deg en enorm lydpalett . Kroppen er av mahogni med topp av lønn. Halsen er også av mahogni med gripebrett i rosewood. Mikkene er PRS 57/08.

PRS Hollowbody II har blitt litt av et ikon på markedet med sine utmerkede akustiske egenskaper og evne til å levere en enorm mengde ulike lyder. Sidene er av mahogni mens lokk og bakstykke er i lønn. Denne kombinasjonen gir en ekstremt distinkt og velbalansert tone med bra resonanse og sustain. Piezo-system kommer som standard og er lagd av LR Baggs for PRS. Det er to separate outputjack, ett for piezomikkene og ett for 57/08-mkkene.

SE Standard titter tilbake til 1985 da Paul Reed Smith for første gang lagde en gitar helt av mahogni. Gitarene ble kort og godt kalt for Standard og det heter de også i dag. Kropp og hals er i mahogni, gripebrett i rosewood og de prydes av PRS' klassiske Bird Inlays. Mikkene er PRS-designede Treble & Bass som er velbalanserte med akkurat nok output.

S2 Satin er resultatet av flere år med eksperimentering og jakten på den perfekte satin-finishen. Lakken er omtrent 1/10-del så tykk som den vanlige lakken og er nitro-basert. Lakken påføres uten en såkalt grain filler hvilket gjør at lakken synker inn i treverket og blir en naturlig del av tonen. S2 Satin-serien kommer i tre ulike utførelser, fra den klassiske Singlecut-modellen til den mer moderne Standard 24. Vil du ha det beste av begge verdener velger du Standard 22. Alle modeller har heltre kropp i mahogni, halsen er også av mahogni med gripebrett i rosewood. Mikkene er PRS' egne og gitarene leveres også med låsbare stemmeskruer.

Den første McCarty-modellen ble lansert i 1994 som en hyllest til Paul Reed Smiths mentor og venn Ted McCarty. PRS McCarty har en noe tykkere kropp for å få ut ytterligere tone og sustain som sammen med 58/15-mikkene gir en vintage-klingende tone, full av overtoner med tydelig mellomtone.

En bariton-gitar åpner opp en helt ny verden, både for deg som gitarist og for ditt band. Med fokus på low-end og en forkjærlighet for åpen stemming så kommer PRS SE277 til å gi deg flere dimensjoner i ditt spill. PRS har to ulike versjone; enten en tradisjonell solidbody med humbuckere eller en semi-hollow med soapbar-mikker..

P245 Semi-hollow er en vintage-inspirert tradisjonell singlecut som i tillegg har et LR Baggs/PRS piezo-system som gir deg alle de klassiske tonene og dynamisk akustisk lyd. P245 har to outputjack, et for de magnetiske mikkene og et for piezo-systemet. Med blend-kontrollen kan du blande de ulike signalene og du har plutselig et av de mest allsidige og vellydende instrumentene på markedet. Mikkene er PRS 58/15, designet av Paul Reed Smith selv.

Helt siden tidenes begynnelse har den spesielle lyden fra gitarer med påskrudd hals hatt en selvfølgelig plass i rockens historie. CE 24 er ett kjært gjensyn i PRS' line up og man har selvfølgelig oppdatert modellen for at nettopp du skal få mulighet til å skaffe enda en favorittgitar til samlingen.

Produktet er lagt i handlevognen