Hopp til innholdet

Martin Audio

Da Pink Floyd turnerte med sine gigantproduksjoner på 1970-tallet var deres PA-system bygget opp rundt en type basshøyttalere som på folkemunne ble kalt for "Martin bins". Disse "Martin-kassene" var Martin Audios første høyttalermodell. Større konsertarenaer og mer utstuderte sceneshow hadde høynet kravene til PA-system og monitorer fra det mer beskjedne nivået på 50- og 60-tallet da artister ofte fikk nøye seg med å opptre uten at verken de selv eller publikum hørte hva som ble spilt.

Martin Audio begynte tidlig å produsere høyttalertyper som svarte til disse høynede krav. Flere av firmaets tidlige konstruksjonsidéer finnes fremdeles i deres nåværende modeller. Martin Audios LE-monitorer, idag vedtatt som industristandard når det gjelder livelyd, kan eksempelvis spores tilbake til firmaets første medhøringshøyttalere fra 70-tallet.

Idag tilvirker Martin Audio flere forskjellige høyttalerserier, blant andre Wavefront Professional (for teatre, konsertlokaler og liknende), Wavefront 8 (for arenaer og større produksjoner) og high end-systemet Line Array. Her nedenfor presenteres ytterligere en serie, Martin Audio Black Line.

Høyttalersystemer for stadionanlegg, arenaer, utstillingshaller etc. Tilpasset utendørsinstallasjoner med vann- og værresistent syntet-coating på både inn- og utside. Strukturfinish i sort.

Høyttalersystem for fast installasjon. Kompakt og stilig design. Strukturfinish og frontgrill i lysegrått. Lavprofiltilkoblinger av pushlock-type.

Høyttalersystem for kino og surround-applikasjoner.

OMNILINE er et allsidig micro line-array. Det er designet for installasjon i mange forskjellige miljøer. Kan bygges opp med array fra 4 - 32 moduler. En enhet er 4 moduler. Kan brukes med eller uten subbasser. OMNILINE er det perfekte valg for kirker, museum, konferansesenter, kjøpesenter, transportterminaler, restauranter, nattklubber etc.

Spesifikasjon: Pr modul.
 • Nominell impedanse 16 ohm
 • Følsomhet 84db LF, 92db HF
 • Maks SPL 104db cont, 110db peak
 • Spedning Horisontalt 100 x Vertikalt 5 grader.
 • Lysgrå farge
 • Størrelse: 246 x 115 x 198 mm Vekt 3,6kg
Spesifikasjon: Array
 • 4 moduler: impedanse 4 ohm, max/cont SPL 116/122db, maks anbefalte deknings-avstand 8-12m, array lengde 47cm
 • 8 moduler: impedanse 8 ohm, max/cont SPL 122/128db, maks anbefalte deknings-avstand 16-25m, array lengde 94cm
 • 16 moduler: impedanse 4 ohm, max/cont SPL 128/134db, maks anbefalte deknings-avstand 25-40m, array lengde 190cm
 • 32 moduler: impedanse 8 ohm, max/cont SPL 134/140db, maks anbefalte deknings-avstand 45-60m, array lengde 370cm
 • Forskjellige monteringsfester for alle behov
 • Suveren mekanisk innstilling av ønsket spredningsvinkel
 • Medfølgende software for beregning av vertikale spredningsvinkler og dekkflater.
 • Helt nytt system med avansert matematikk for eksakt beregning av hvordan arrayen vil oppføre seg

Kraftfull aktiv/passiv scenemonitor med differensiell spredning og lav profil. Med tilkoblinger inne i håndtaket samt under boksen. Nominell impedanse: FR/LF 8 ohm, HF 16 ohm.

Black Line-serien er designet for portable eller fast installerte club- og DJ-rigger. Høyttalerne er bygd i kraftig bjørkeplywood med sortlakkert ruglete overflate. Hornet i F-seriens topper har en spredning på 80º x 50º og kan vendes avhengig av applikasjon. F8, F10, F12 og F15 kan enten plasseres stående eller i liggende monitorstilling. Blackline-høyttalerne har Neutrik-tilkoblinger og M8-fester for hengende montering.

W8L Line Array er et 3-veis High End-system for arenaer og store PA-applikasjoner. Systemet er tvers igjennom hornladet hvilket gir en meget høy virkningsgrad (109 dB i snitt) og gode bassegenskaper. Bestykningen er 1x15", 2x8" og 4x1". Til systemet finnes både fly- og groundstack-rammer. Høyttalerne er vertikalt trapesformede. Line Array inneholder også en subwoofer (2x18") med samme mål som W8L.

Digitale høyttalerprosessorer med de aller siste teknologiske nyvinninger for å møte de stadig økende kravene og forventningene til profesjonelle lydsystemer. DX-prosessorene er basert på en helt ny prosessplattform som jobber ved 96kHz og setter en ny standard for funksjonalitet, fleksibilitet og enkelhet. Disse allsidige prosessorene kan enkelt konfigureres for både faste installasjoner og liveapplikasjoner på turné.

 • Parametrisk EQ; 8 bånd pr inngang / 9 bånd pr utgang
 • Bessel, Butterworth og Linkwitz-Riley delefilter
 • Gain-, delay- og limiterfunksjoner
 • Fullt konfigurerbar routingmatrise
Produktet er lagt i handlevognen