Hopp til innholdet

Martin Audio

Da Pink Floyd turnerte med sine gigantproduksjoner på 1970-tallet var deres PA-system bygget opp rundt en type basshøyttalere som på folkemunne ble kalt for "Martin bins". Disse "Martin-kassene" var Martin Audios første høyttalermodell. Større konsertarenaer og mer utstuderte sceneshow hadde høynet kravene til PA-system og monitorer fra det mer beskjedne nivået på 50- og 60-tallet da artister ofte fikk nøye seg med å opptre uten at verken de selv eller publikum hørte hva som ble spilt.

Martin Audio begynte tidlig å produsere høyttalertyper som svarte til disse høynede krav. Flere av firmaets tidlige konstruksjonsidéer finnes fremdeles i deres nåværende modeller. Martin Audios LE-monitorer, idag vedtatt som industristandard når det gjelder livelyd, kan eksempelvis spores tilbake til firmaets første medhøringshøyttalere fra 70-tallet.

Idag tilvirker Martin Audio flere forskjellige høyttalerserier, blant andre Wavefront Professional (for teatre, konsertlokaler og liknende), Wavefront 8 (for arenaer og større produksjoner) og high end-systemet Line Array. Her nedenfor presenteres ytterligere en serie, Martin Audio Black Line.

Black Line-serien er designet for portable eller fast installerte club- og DJ-rigger. Høyttalerne er bygd i kraftig bjørkeplywood med sortlakkert ruglete overflate. Hornet i F-seriens topper har en spredning på 80º x 50º og kan vendes avhengig av applikasjon. F8, F10, F12 og F15 kan enten plasseres stående eller i liggende monitorstilling. Blackline-høyttalerne har Neutrik-tilkoblinger og M8-fester for hengende montering.

Wavefront Theatre er utviklet som en teater/musical-variant av Wavefront Professional. Theatre-serien spiller noe høyere og har noe mer presence i vokalregisteret og kan kjøres helt aktivt delt. Wavefront Theatre har også flere monteringsmuligheter enn Professional-serien.

Wavefront Theatre består av 4 modeller. Dels finnes 3 fullrange-høyttalere av trapesoidmodell med 15", 12" eller 5" element. Den største (WT3) er 3-veis med hornladet 6,5" element i mellomregisteret, de to mindre (WT2 og WT15) er 2-veis. Dels finnes en vidtspredende modell (WT UB) for montering i tak, under balkong eller som midtkløster, bestykket med 2 x 6,5" elementer og 3 diskanter i line array-kobling.

Digitale høyttalerprosessorer med de aller siste teknologiske nyvinninger for å møte de stadig økende kravene og forventningene til profesjonelle lydsystemer. DX-prosessorene er basert på en helt ny prosessplattform som jobber ved 96kHz og setter en ny standard for funksjonalitet, fleksibilitet og enkelhet. Disse allsidige prosessorene kan enkelt konfigureres for både faste installasjoner og liveapplikasjoner på turné.

  • Parametrisk EQ; 8 bånd pr inngang / 9 bånd pr utgang
  • Bessel, Butterworth og Linkwitz-Riley delefilter
  • Gain-, delay- og limiterfunksjoner
  • Fullt konfigurerbar routingmatrise
Produktet er lagt i handlevognen